torstai 3. marraskuuta 2011

Tehosto palveluksessasi!

...Halloween tunnelmaa...

Etsin Googlesta hakusanalla sosiaalisen median sovelluksia äänen ja kuvan pohjalta ja muutaman mutkan kautta löysin ääntä ja videoita internetissä käsittelevän tekstin. Alle oli listattu tuttujakin sovelluksia (YouTube, Vimeo yms.) mutta minä tarrasin tällaiseen kun Tehosto. Kai tämäkin sosiaalisen median sovellus on!

Tehostosta kerrotaan: " Tehosto palveluksessasi! Avaamme käyttöösi arkistojemme kätköjä. Nyt kurkkaamme tehostearkistoon, jossa on n. 80 000 erilaista tehosteääntä. Tehosteita on tehty ja kerätty ympäri maan ja vähän maailmallakin. Ensimmäisessä erässä saat käyttöösi n. 250 rauhoittavaa, naurattavaa ja kauhistuttavaa tehostetta."

Tehosto on siis YLE:n ääniarkisto ja aikanaan 1950-luvulla se on perustettu radioteatterin tarpeesta. Nykyään on siirrytty digitointiprosessiin ja tehosto on äänitearkistona olemassa, mutta siihen liittyvät toiminnot ja palvelut ovat supistuneet.

Miten minä hyödyn Tehostosta?
No kyllähän tämä on aika pitkälle vapaa-ajan käyttöön liittyvää. Täällä voin kuunnella ja ladata tehosteita omaan käyttööni. Voin siis kopioida, muokata ja jakaa edelleen YLE:n arkiston tehosteita ei-kaupallisessa käytössä.
Voin myös lähettää sähköisen tehostetun kortin vaikka ystävälleni. Sitä testasinkin ja lähetin valmiiseen kehykseen tehdyn omalla naamallani koristellun kortin kivalla tekstillä ja äänellä rakkaalle miehelleni. Toiveena olisi piristää hänen työpäiväänsä :) Itselleni tuli ainakin hyvä mieli!


3 kommenttia:

  1. Tämähän on hyvä. Mainio löytö. Omaan blogiin näitä voi laittaa. Kokeilkaapa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Mari Tehoston jakamisesta :) Olen aiemmin käyttänyt erilaisia äänikirjastoja, mutta tämän olemassa olosta en tiennytkään. Olipa muuten mielenkiintoisia hetkiä noiden äänimaisemien parissa. Luovuus videoiden tekoon alkaa helposti kukkia näitä kuunnellessa!

    VastaaPoista
  3. Aivan ihana!!!
    Mä lähetin kanssa miehelleni hirveän halloween-kortin.
    Kiitos Mari :)

    VastaaPoista