torstai 17. marraskuuta 2011

Henkilön paikannus kännykällä

Mitä mielipiteitä herättää henkilöiden paikannus kännykällä - palvelu?
Oikein käytettynä se on varmasti hyvä palvelu.

Luin pari artikkelia lehdistä aiheesta ja lapsiperheille tämä on mainio väline. Eipä tarvi vanhempien sydän sykkyrällä odotella ja ihmetellä, missä lapset viilettää. Aina kun ei siihen puhelimeenkaan vastailla. Palvelu on myös aika edullinen mahdolliseen hyötyyn nähden. Sammutettua kännykkää ei paikannuspalvelukaan löydä...

Ilman lupaa ei saa paikantaa ja alle 15 - vuotiaiden paikannuksesta päättää huoltaja. Paikannettava saa muistutuksen jatkuvasta mahdollisuudesta paikannukseen eli paikannettava on tietoinen siitä, että häntä paikannetaan.
Kiistämätön apu paikannuspalvelusta on pelastus- ja hätäkeskuksille.
Viekö tämä palvelu aikuisia/vanhempia kauemmas lastensa arjesta? Ollaan vain klikkauksen päässä!!
Myös vanhuksia paikannetaan palvelun avulla. Viimeaikoina on kovasti lööpeissä olleet unohdetut vanhukset. Tämä palvelu ei taida olla ratkaisu siihen ongelmaan, että vanhukset hylätään yksinäisyyteen odottamaan kuolemaa. Laiha lohtu on se, että joku paikantaa heidän sijainnin käymättä varsinaisesti heidän luonaan.

Mitä ajatuksia tämä siis herättää sinussa?





4 kommenttia:

  1. Minun kännyyni ei ainakaan oletuspalveluna tuommoista tule, koska olen tuommoista valvontaa vastaan. Jos tuommoinen yleistyisi, niin viranomaiset voisivat valvoa meitä ja tietäsivät aika tarkkaan koko ajan missä kuljemme.

    Tuo "ilman lupaa"-kohta on hyvä, mutta moniko meistä tietää mitä kaikkea puhelin sisältää? Ja totuushan on se, että vaikka palvelua ei edes käyttäisi niin poliisi voi lähimpään tolppaan jäljittää kuitenkin.

    VastaaPoista
  2. Varmaan tuo palvelu olisi hyvä esimerkiksi alzheimerin tautia sairastaville ja heidän omaisilleen.
    Lapsista luulen että alle 15-vuotiailla on vielä niin tiukat rajat (ainakin meillä), ettei palvelua tarvisi, ja yli 15-vuotiaat kaiketi päättäisivät itse...

    VastaaPoista
  3. Mulla on vähän ristiriitaiset fiilikset ton palvelun osalta. Toisaalta, niin kuin Piia kirjoitti, kätevä esimerkiksi alzheimerin tautia sairastavalle ja hänen omaisilleen.

    Mulla on aika ristiriitaiset fiilikset tohon palveluun. Mielestäni pitäisi olla luottamusta ja rajoja esimerkiksi lastenkasvatuksessa ettei tällaiseen tarvitsisi turvautua.

    Mä tutkin eilen AppStore:n application valikoimaa älypuhelimeen ja törmäsin myös tämäntyyppiseen ohjelmaan. Siinä voi valita kenelle jakaa sijaintinsa ja kuinka pitkäksi aikaa. Toinen esimerkki tämäntyyppisestä ohjelmasta on "find my iPhone" mikä käyttää älypuhelimen sijaintipalveluita ja esimerkiksi pöytätietokoneella voi sitten tarkistaa puhelimen sijainnin mikäli sijaintipalvelut ja puhelin on kytketty päälle. Puhelimen sisällön voi siten tyhjentää ja sen voi myös etälukita.

    Tavallaan näppärää mutta toisaalta tulee, sellainen fiilis, että joku saa tilaisuuden "kytätä mun tekemisiäni".

    VastaaPoista
  4. Facebook lanseerasi pari päivä sitten Suomessa Facebook Check In Dealsin, joka toimii älypuhelimen paikannin järjestelmällä.

    Kun käyttäjä on lähellä kauppaa hän saa puhelimeensa tarjouksia. Muunmuassa Kesko on lähtenyt mukaan tähän palveluun.

    Lisätietoja alla: http://www.kesko.fi/fi/Kaupat-ja-palvelut/Ajankohtaista/Facebook-Deals-saapuu-Suomeen-ja-K-citymarketeihin/

    VastaaPoista