maanantai 31. lokakuuta 2011

Doitdoitdone

Olen tavannut niin hienoja, uusia tuttavuuksia näistä eri vimpaimista, että jatkan vieläkin innokasta "tutustumisleikkiäni".
Tänään otin suurennuslasini alle Doitdoitdone-sovelluksen, mistä kerrotaan näin: online tehtäväluettelo, To Do -list.

To Do-listan tekeminen ylipäänsä on  järkevää ja kalenterin käyttö myös suotavaa. Ensinnäkin asiat tulee vamemmin tehtyä ja stressitaso pysyy matalammalla, kun ei tarvi jatkuvasti muistella ja kerrata, että mitä minun pitikään tehdä. Jostain syystä minulle hankitun kalenterin/almanakan käyttö on kuitenkin minulta jäänyt vähemmälle.

Minua viehättää etenkin sellaiset sovellukset, missä ohjeistus on yksinkertainen ja toteutus helppo ja arkipäiväinen. Tässä oli taas yksi sovellus laitettavaksi siihen listaan.
Minulla on olemassa To Do-lista, omassa päässäni. Nyt on huolestuttavasti jotkut tehtävät alkaneet pyyhkiytyä itsekseen listaltani. On sattunut epämieluisia unohduksia! Otan kokeeksi  täksi viikoksi käyttöön Doitdoitdone- listan ja ehkäpä saan tästä uuden kaverin.

Yksinkertaisen käytön lisäksi eduksi voisi mainita vielä sen, että listan saa avattua tietysti muiltakin koneilta, kun siltä minne se on luotu.
Lisäksi listaan on helppo lisätä uusia tehtäviä ja ne voi raahata valittuun kohtaan listalla.
Tehdyt asiat saa kätevästi ylivedettyä tai vaikka halutessaan poistettua listalta.
Listasta voi tehdä ja julkaista myös sellaisen version, mihin muutkin voivat tehdä muutoksia ja lisäyksiä. Sitä ominaisuutta voisi käyttää yksinkertaisena runkona erilaisissa projektitöissä.

Yritin sinnikkäästi tehdä muutoksia jo listaamiini tehtäviin, mutta en onnistunut. Taitaa olla mahdotonta (?). Siinä pienoinen miinus. Eli tehtävä pitää ensin poistaa, sitten kirjoittaa uudestaan ja sitten raahata paikalleen.

Tässä on oma To Do-listani koulutehtävien osalta alkaneelle viikolle:

7 kommenttia:

  1. Kuulen mielelläni jäikö Doitdoidone käyttöön tämän kokeiluviikon jälkeen.

    VastaaPoista
  2. Palvelun nimen olisi voinut miettiä paremmin, mutta vaikuttaa hyvin mielenkiintoiselta.

    VastaaPoista
  3. Ihana sovellus, tällä hetkellä kirjoittelen eri paikkoihin mitä milloinkin, missä, monelta ja sit jos yksi postaus lappu hukkuu, niin aikataulutus voi olla päällekkäistä tai sekaklimppi soppaa.. Allekirjoita saman, että uuden käyttämiseen madaltava kynnys on, ohjeet ovat tarpeeksi yksinkertaiset. En jaksa lukea ja kokeilla kauhean montaa kertaa, menetän ensimmäisen kokeilun jälkeen malttini.

    VastaaPoista
  4. Itsekin testailin doitdoitdonea, mutta taidanpa jatkaa kalenterin käyttöä edelleen. Varsin suloinen idea kyllä, mutta kalenteri on aina nopeammin esillä kuin nettisivu... :P

    VastaaPoista
  5. Kävin myös kokeilemassa Doitdoidone - sivustoa, mutta mulla toimii paremmin paperiversiot. Vaikka koneella tulee paljon istuttua, niin "oikeaan" kalenteriin saa paremmin lippuset lisättyä ja kalenteri kulkee aina mukana, ilman että tarvitsee koneita tai puhelimia availla.
    Taidan olla vanhanaikainen...

    VastaaPoista
  6. Aika hauska vimpain. Minut yllätti se, että tämä sovellus ei pyytänyt luomaan käyttäjätiliä, vaan hallinnointi tapahtuu url-sivun kautta. Eipä ole ennen tullut tuollaista minulle vastaan. :)

    Lisäsin myös oman työnalla olevat opiskelulut To Do-listin blogiini kun sekin oli näköjään mahdollista. :)

    VastaaPoista
  7. Veikeä sovellus tämä, mutta taidan kuulua myös vanhanaikaisiin kalenterin käyttäjiin.
    + kalenteri kulkee aina mukana (jos ei unohdu kotiin : )
    + kun suuren osan ajastaan näpyttelee tietokoneen ääressä, on välillä kiva kirjoitella kynälläkin

    Tuossa Doitdoitdone-sovelluksessa oli kyllä suloiset nuo teemasivut...

    VastaaPoista