maanantai 24. lokakuuta 2011

Uusi viikko, uudet kujeet

Koska minulle on niin monet sosiaalisen median sovellukset vieraita, niin päätin toteuttaa tutustuimisen näihin systemaattisesti yksi kerrallaan. Aloitin tänään hyvin levätyn viikonlopun jälkeen. Ensimmäisenä on vuorossa  Del.icio.us.

Pohjustus kuului näin: "Sosiaalisen kirjanmerkkauksen verkkosivusto, johon käyttäjät tallentavat kirjanmerkkejään ja suosittelevat sivustoja muille."
Minä tietysti innokkaana katsomaan. Kirjauduin oikein käyttäjäksikin, vaikkei se ollut mitenkään välttämätöntä. Huomasin, että hauskat videot ja kuvat ovat niitä katsotuimpia ja suositelluimpia, niinkun arvata saattoikin.

Mitä minä tästä hyötyisin: En jotenkin usko, että aktiiviseksi käyttäjäksi ryhdyn. Jos etsin jotain tiettyä videoa, kuvaa tai tekstiä jollain tietyllä aiheella, niin jonkun ventovieraan käyttäjän suosittelema sivu ei nouse arvoon. Voisin ajatella, että jonkun muun sovelluksen ohella voisin katsoa, mitä Del.icio.us tarjoaa vastaavalla hakusanalla, ihan mielenkiinnosta.

Minkälaisia kokemuksia muilla on? Onko joku kenties aktiivinen käyttäjä ja mitä hyötyjä on huomannut tämän tarjoavan? Teinkö liian hätäisen johtopäätöksen siis?

2 kommenttia:

  1. Käytin Deliciousia monta vuotta, koska halusin saada kaikkien koneiden Firefoxiin samat kirjanmerkit. Käytin FF:n lisäosaa saadakseni kirjanmerkit synkattua. Nykyään tosin FF tarjoaa oman mahdollisuuden tuohon, joten lisäosan käyttö on loppunut kokonaan.

    Hyvä palvelu ja voin suositella tuommoiseen käyttöön. Muuhun en oikein osaa suositella..

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista!
    Ei ole välttämättä siis tarpeellisin työkalu. Pitänee syventää vielä tietämystään tähän ajan kanssa.

    VastaaPoista