maanantai 31. lokakuuta 2011

Doitdoitdone

Olen tavannut niin hienoja, uusia tuttavuuksia näistä eri vimpaimista, että jatkan vieläkin innokasta "tutustumisleikkiäni".
Tänään otin suurennuslasini alle Doitdoitdone-sovelluksen, mistä kerrotaan näin: online tehtäväluettelo, To Do -list.

To Do-listan tekeminen ylipäänsä on  järkevää ja kalenterin käyttö myös suotavaa. Ensinnäkin asiat tulee vamemmin tehtyä ja stressitaso pysyy matalammalla, kun ei tarvi jatkuvasti muistella ja kerrata, että mitä minun pitikään tehdä. Jostain syystä minulle hankitun kalenterin/almanakan käyttö on kuitenkin minulta jäänyt vähemmälle.

Minua viehättää etenkin sellaiset sovellukset, missä ohjeistus on yksinkertainen ja toteutus helppo ja arkipäiväinen. Tässä oli taas yksi sovellus laitettavaksi siihen listaan.
Minulla on olemassa To Do-lista, omassa päässäni. Nyt on huolestuttavasti jotkut tehtävät alkaneet pyyhkiytyä itsekseen listaltani. On sattunut epämieluisia unohduksia! Otan kokeeksi  täksi viikoksi käyttöön Doitdoitdone- listan ja ehkäpä saan tästä uuden kaverin.

Yksinkertaisen käytön lisäksi eduksi voisi mainita vielä sen, että listan saa avattua tietysti muiltakin koneilta, kun siltä minne se on luotu.
Lisäksi listaan on helppo lisätä uusia tehtäviä ja ne voi raahata valittuun kohtaan listalla.
Tehdyt asiat saa kätevästi ylivedettyä tai vaikka halutessaan poistettua listalta.
Listasta voi tehdä ja julkaista myös sellaisen version, mihin muutkin voivat tehdä muutoksia ja lisäyksiä. Sitä ominaisuutta voisi käyttää yksinkertaisena runkona erilaisissa projektitöissä.

Yritin sinnikkäästi tehdä muutoksia jo listaamiini tehtäviin, mutta en onnistunut. Taitaa olla mahdotonta (?). Siinä pienoinen miinus. Eli tehtävä pitää ensin poistaa, sitten kirjoittaa uudestaan ja sitten raahata paikalleen.

Tässä on oma To Do-listani koulutehtävien osalta alkaneelle viikolle:

torstai 27. lokakuuta 2011

Dropbox aukene!

Tänään valitsin tutustumiskohteekseni Dropboxin. Näin Dropboxia esiteltiin: "kansio verkossa jossa voit säilyttää tiedostojasi"
Tämä on taasen minulle aivan vieras käsitteenä ja sovelluksena. Parasta siis ladata ohjelma koneelle ja tutustua sen ominaisuuksiin. Latausohjeita oli helppo seurata ja niinpä ohjelma minulle pikatyökaluriveihin ilmestyikin.
No mites tämä toimii ja miten minä voisin tätä hyödyntää...??
Dropboxin etu on selvästikin se, että kun olen ohjelman itselleni ladannut, voin kirjautua missä tahansa koneella Dropboxiin ja tallentaa sinne esim. koulutöitäni (tai kuvia, videoita yms). Voin jatkaa tekstin parissa painimista kotikoneeltani, jos olen vaikka jonkun työn koulun tai työpaikan koneella aloittanut. Kätevää! Usein joku työ jää kuin jääkin kesken koulussa ja olen silloin käyttänyt työn edelleen lähettämiseen joko sähköpostin liitetiedostoa tai olen tallentanut tiedoston tekemälläni koneella ja avannut sen kotikoneella WinSCP:n kautta. En ole kohdannut ongelmia edellisten kanssa, mutta aion toki kokeilla Dropboxia vastaaviin tehtäviin heti, kun siihen mahdollisuus avautuu (viimeistään ensi tiistaina)!

Dropboxiin tallennan tiedon siis joko raahaamalla tiedoston sinne tai ihan tallentamalla suoraan tähän kansioon!

Halutessani voin jakaa valitsemani kansion sisällön Dropboxin kautta haluamalleni porukalle. Lähetän siis kutsun heille ja he pääsevät täten käsiksi Dropbox-kansiooni, niinkuin se olisi tallennettu suoraan heidän koneelle. Ryhmätöissä tämäkin toiminto tuntuu erittäin käytännölliseltä!

Nyt kun teoria on kutakuinkin minulle avautunut, aion testata miten Dropbox toimii käytännössä. Palaan kommentein asiaan, kun kokemusta on karttunut!


tiistai 25. lokakuuta 2011

Doodle tutuksi

Tänään tutustuin Doodleen.
Tämähän tuntuu kerrassaan simppeliltä. Ei vaadi kovasti teorian opettelua ennen kun pystyy käyttämään. Niinpä lähetin kyselyn kokeilumielessä muutamalle kaverilleni. Odottelen heidän reagointiaan...

Doodle on työelämässä ja opiskelussakin hyödyllinen vimpain juuri tapaamisia sovittaessa.
Perustelut:
1. Kysely on helppo ja nopea tehdä
2. Kyselyyn on helppo ja nopea vastata
3. Siihen voit kutsujan ominaisuudessa laittaa juuri ne aikavaihtoehdot, kun haluat. Kyselyyn ei voi ehdottaa jotain omaa vaihtoehtoista aikaa.
4. Vastaussatoa pystyy seuraamaan kaikki kutsutut

Varmasti otan tämän käyttöön tapaamisaikoja sovittaessa! Hieno tuttavuus!

maanantai 24. lokakuuta 2011

Uusi viikko, uudet kujeet

Koska minulle on niin monet sosiaalisen median sovellukset vieraita, niin päätin toteuttaa tutustuimisen näihin systemaattisesti yksi kerrallaan. Aloitin tänään hyvin levätyn viikonlopun jälkeen. Ensimmäisenä on vuorossa  Del.icio.us.

Pohjustus kuului näin: "Sosiaalisen kirjanmerkkauksen verkkosivusto, johon käyttäjät tallentavat kirjanmerkkejään ja suosittelevat sivustoja muille."
Minä tietysti innokkaana katsomaan. Kirjauduin oikein käyttäjäksikin, vaikkei se ollut mitenkään välttämätöntä. Huomasin, että hauskat videot ja kuvat ovat niitä katsotuimpia ja suositelluimpia, niinkun arvata saattoikin.

Mitä minä tästä hyötyisin: En jotenkin usko, että aktiiviseksi käyttäjäksi ryhdyn. Jos etsin jotain tiettyä videoa, kuvaa tai tekstiä jollain tietyllä aiheella, niin jonkun ventovieraan käyttäjän suosittelema sivu ei nouse arvoon. Voisin ajatella, että jonkun muun sovelluksen ohella voisin katsoa, mitä Del.icio.us tarjoaa vastaavalla hakusanalla, ihan mielenkiinnosta.

Minkälaisia kokemuksia muilla on? Onko joku kenties aktiivinen käyttäjä ja mitä hyötyjä on huomannut tämän tarjoavan? Teinkö liian hätäisen johtopäätöksen siis?

tiistai 18. lokakuuta 2011

Minähän opin vaikka mitä!

Tämä päivä opinahjossa oli todella antoisa. Opin nimittäin erittäin hyviä uusia juttuja, mitä varmasti tulen käyttämään!

Tuo GoogleDocs oli mielettömän hyvä uusi tuttavuus. Olen kyllä sen kautta jotain pientä säätänyt, mutta en lainkaan ollut tajunnut, että siinä on tuollaiset mahdollisuudet. Odotan jo innolla, että pääsen tositoimiin sen kanssa!

Myöskin Connect Pron uskon esittävän jonkinmoista roolia tässä opiskeluni aikana.

Onkin sopivasti pari projektityötä ihan lähtöviivoilla. Ei muuta kun soveltamaan oppeja!


Ohessa kysely. Vastaaminen on toivottavaa!

Poliitikot kirjoittelee ahkerasti blogeja

Poliitikoilla tuntuu olevan varmasti oma blogi. Tässä esimerkkinä Paavo Arhinmäen kotisivut ja sieltä blogikirjotukset.
http://www.paavoarhinmaki.fi/blogi/arkisto/

Terminologiaa miettiessä....

http://www.getitright.fi/sosiaalinen_media/sosiaalisen_median_sovelluksia
Mulla tuntuu itselläni olevan vähän tuo terminologia hulkassa! Onneksi on Google. Laitoin linkin some:n sovelluksista osoitteineen, jos joku muukin aprikoi samoja asioita :)

maanantai 17. lokakuuta 2011

Ajatuksia aamuisista tunneista

HipHei!

Nyt kotona on hyvä huokaista ja miettiä päivän tapahtumia. Tähän kotikoneelle istahdettuani en kuitenkaan enään tuntunut muistavan, miten oikeille sivuille päästään. Mitkäs olikaan ne tarvittavat osoitteet...?
Siispä huono lähteä muistelemaan kaikkia polkuja. Sentään tänne omaan blogiini pääsin :)
Huomenna uusin eväin sitten!

Kokemuksii

Vähän turhauttaa, kun ei päästä asiassa eteenpäin! Ja aika rullaa tänään niiiin vauhdilla eteenpäin...
Mutta eiköhän tämä tästä :)
Aika kiva oli lueskella muiden lähtökohtia ja tavoitteita. Toiset ovat hieman kokeneempia käyttäjiä itseeni verrattuna. Mutta kuka ties minustakin vielä kehkeytyy melkoinen mestari tällä saralla!

Oppimistavoitteeni

Tällä kurssilla haluan oppia sosiaalisen median käyttömahdollisuuksia. Tällä hetkellä käytän päivittäin Facebookia lähinnä kavereiden kanssa jutusteluun. Eli tietämykseni lähtökohta on aika alkeellinen.

Haluan oppia, mitä kaikkia sosiaalisen median palveluita on ja mikä etu ja mitkä mahdollisuudet on missäkin?

Minua kiinnostaa yrittäjyys ja olen miettinyt, että miten sosiaalisen median palveluita voin tällä alueella hyödyntää.