perjantai 9. joulukuuta 2011

Voihan pressanvaalit! Joko on oma ehdokas valittu?

Halusin jakaa mielenkiintoisen postauksen Anssi Kelan blogissa eräästä ehdokkaasta. En normaalisti seuraa Kelan blogia, sain idean siihen facebookista kavereiden suosittelemana.

Tästä tekstistä tuli sellainen fiilis, että ihmiset vielä sisimmässään välittävät toisistaan (tai muistakin kun itsestään) ja jollain tapaa myös isänmaallinen olo. Minä vaikutuin!

On alkanut itseäni hieman pelottaa se, että jos korkeimmalle jakkaralle Suomen päämieheksi nouseekin sellainen henkilö, joka ei välitä suvaitsevaisuudesta, oikeudenmukaisuudesta, tasa-arvosta, välittämisestä ja rauhasta. Miten Suomen sitten käy?

maanantai 5. joulukuuta 2011

Itsearviointi

Kurssi alkaa siis lähentyä loppuaan. Mitäs tavoitteita minulla olikaan silloin alussa? Kävin poimimassa ne tähän, jotta vertailu olisi helpompaa:
 
Tällä kurssilla haluan oppia sosiaalisen median käyttömahdollisuuksia. Tällä hetkellä käytän päivittäin Facebookia lähinnä kavereiden kanssa jutusteluun. Eli tietämykseni lähtökohta on aika alkeellinen.
Haluan oppia, mitä kaikkia sosiaalisen median palveluita on ja mikä etu ja mitkä mahdollisuudet on missäkin?
Tuli toden totta tutustuttua sellaisiin sovelluksiin, mistä en ollut ikinä kuullutkaan. Ja en olisi niihin tullut tutustuneeksi ilman tätä kurssia. Se, että näistä sovelluksista saa näin paljon hyötyä irti huvin ohella tuli minulle yllätyksenä. Positiivisena tietysti!
Edelleenkin facebook on se, mitä aktiivisimmin käytän, mutta opiskeluni on saanut uusia tekniikoita käyttöön tukemaan ja helpottamaan tiedon kulkua ja siirtoa. En osannut odottaa, että kurssi on minulle näin hyödyllinen.
Minua kiinnostaa yrittäjyys ja olen miettinyt, että miten sosiaalisen median palveluita voin tällä alueella hyödyntää.

Yrittäjyyttä ajatellen opin myöskin hyödyllisiä asioita esim.kotisivujen tekeminen blogin kautta. Ylipäänsä tuo blogin luominen ja postaukset oli minulle uusia tuttavuuksia. Hauskaa ja hyödyllistä asioiden jakamista. Nyt on tullut seurattua blogikirjoittelua, mitä en aiemmin tehnyt ja kiinnostaa se, että ketkä julkisuuden henkilöt kirjoittelevat blogia ja ketkä taas ei!

Olisin voinut olla paljonkin aktiivisempi kurssilaisten postausten kommentoinnissa. Lueskelin kyllä paljon kirjoituksia, mutta kommentointi jäi vähemmälle. Oli kiva, kun omia postauksia kommentoitiin ja käytiin lukemassa. Siitä sai kirjoitusintoa!

Kaikin puolin olen tyytväinen, että kurssille osallistuin. Opin paljon enemmän, kun osasin odottaa. Oivalsin myös, että kuinka tärkeää yritysten on näkyä sosiaalisessa mediassa ja se miten näytään, ei ole sattumaa vaan tarkan suunnittelun tulosta. 
Aion jatkaa tutkimusmatkaani sosiaalisen median meressä!
Kiitos Katille ja Outille.